India Trivia

Leuke feitjes en weetjes over India

Hieronder vind je een aantal leuke en interessante feitjes en weetjes over India.


Big Mac

Een Big Mac heet in India 'Maharaja Mac'. Hij is niet gemaakt van rundvlees, maar van kip. Dit omdat de koe door Hindoes als heilig dier beschouwd wordt.


Werkgever

De Indiase Spoorwegen, Indian Railways (IR), is de grootste werkgever ter wereld en heeft maar liefst 1,6 miljoen werknemers in dienst!


Postkantoren

In geen land ter wereld vind je zoveel postkantoren als in India. Het versturen van een kaartje naar Nederland kost slechts 10 Rupees (0,15 euro). Geen smoesjes dus...


Navigatie

Nederland mag dan bekend staan als zeevarende en kaartenmakende natie, de kunst van het navigeren is toch echt afkomstig uit India. Ons woord 'navigatie' stamt direct af van het woord navgatih uit het Sanskriet.


Wiskunde

Het decimale stelsel, de waarde van pi, het getal '0', negatieve getallen, de algebra, trigonometrie en calculus: we hebben het allemaal te danken aan de Indiërs.


Schaakmat

Het schaakspel ontstond 1500 jaar geleden in het noorden van India (toen Oost-Perzië). Het woord Nederlandse woord Schaak komt van het Perzische Sjah (koning). De term schaakmat is een verbastering van het Perzische Sjah Matah: 'de koning is gevangen'.

Tips India Trivia