India per trein

De beste manier om India te verkennen

India heeft het grootste spoorwegnetwerk van Azië. Het land leent zich dan ook bij uitstek om per trein te verkennen. Je hebt daarbij verschillende keuzes wat betreft de mate van comfort.

Stel je weinig eisen wat betreft luxe en comfort, dan kun je al per trein reizen van Calcutta naar Delhi, dat is zo'n 1500km, vanaf ongeveer 10 euro.

Het kan echter ook aanmerkelijk luxer. Sinds enkele jaren rijden er in India een aantal bijzonder luxe treinen, waarin je van alle gemakken bent voorzien. Natuurlijk hangt daar ook een flink prijskaartje aan, maar de reacties van reizigers zijn zonder uitzondering zeer positief.


Luxe treinen

De meest extravagante manier om India te verkennen is per luxe trein. In deze treinen wordt je behandeld als een vorst. In je eigen wagon, voorzien van airco, bad-, woon- en slaapkamer, zie je het Indiase landschap aan je voorbij trekken.

De bediening en het eten aan boord van de trein is vanzelfsprekend van het hoogste niveau.

In India rijden de volgende luxe treinen:

 • The Deccan Odyssey
  Bombay (Mumbai) - Jaigadh, Ganapatipule, Ratnagiri en Bhatye Beach - Sindhudurg, Tarkarli, Sawantwadi - Goa - Pune - Aurangabad - Ajanta-grotten - Bombay (Mumbai)

 • The Golden Chariot
  Bangalore - Kabini/Bandipur - Mysore - Hassan - Hospet - Badami - Goa - Bangalore

 • The Maharaja Train
  Calcutta - Varanasi - Agra - New Delhi (onder voorbehoud)

 • The Palace on Wheels
  Delhi - Jaipur - Ranthambhor Tijgerreservaat en de ruïnes van het Chittor Fort - Udaipur - Jaisalmer - Jodhpur - Bharatpur en Agra - Delhi

 • Royal Indian Trains
  Princely India Tour - Royal India Tour - Classical India Tour

 • Royal Rajasthan on Wheels
  New Delhi - Jodhpur - Udaipur en Chittorgarh - Ranthambhore en Jaipur - Khajuraho - Varanasi - Agra - New Delhi


Bergspoorwegen

In de bergachtige regio's van India rijden een aantal bijzondere treinen. De bekendste ervan is de Darjeeling Himalayan Railway.

Tips India per trein