New Delhi

Hoofdstad van India

New Delhi is een opvallend nieuwe stad. De stad werd pas in de jaren '20 van de vorige eeuw gesticht door de Engelsen om dienst te doen als hoofdstad. Het is een planmatig ingerichte stad, met lange rechte straten, grote parken en Europees aandoende gebouwen. New Delhi telt ongeveer 150.000 inwoners. De stad ligt tegen het oude en aanzienlijk grotere Delhi, een metropool met zo'n 15 miljoen inwoners.Vliegveld

Het vliegveld van Delhi, Indira Gandhi International Airport (vroeger: Palam Airport), ligt in West Delhi. Het ligt op ongeveer 20km van New Delhi. Het is een grote en moderne luchthaven. Het vliegveld heeft een metroverbinding met New Delhi. Ook vind je een treinstation in de nabijheid.


Openbaar vervoer

New Delhi beschikt over een modern OV-netwerk. Er zijn diverse treinstations en er is een uitgebreid metronetwerk dat zowel New Delhi als andere plaatsen in de metropool Delhi omvat. Ook rijden er veel bussen, taxi's en (auto) riksja's.


Bezienswaardigheden

New Delhi kent verschillende grote parken, waar het vooral 's morgens en 's avonds goed toeven is. Een opvallend bouwwerk is de Laxminaraya-tempel, die in de jaren '30 van de vorige eeuw werd gebouwd en werd ingewijd door Mahatma Gandhi. De tempel wordt omringt door een park met tuinen en fonteinen. De Lotustempel is een moderne tempel in de vorm van een lotus. De tempel is erg populair bij toeristen en overtreft qua bezoekersaantallen de Taj Mahal en de Eiffeltoren.

Tips New Delhi