Delhi

Eeuwenoude stad aan de Yamuna

Delhi is een oude stad die zeker ruim 2500 jaar bestaat, maar waarschijnlijk nog veel ouder is. De stad ligt aan de Yamuna, een zijrivier van de Ganges en voor Hindoes, net als de Ganges, een heilige rivier. De stad is uitgegroeid tot een metropool met meer dan 15 miljoen inwoners. Het is daarmee één van de grootste metropolen ter wereld.Vliegveld

Het vliegveld van Delhi, Indira Gandhi International Airport (vroeger: Palam Airport), ligt in West Delhi. Het ligt op ongeveer 20km van het centrum van de stad. Het is een grote en moderne luchthaven. Het vliegveld heeft een metroverbinding met Delhi. Ook vind je een treinstation in de nabijheid.


Openbaar vervoer

Delhi beschikt over een uitgebreid en modern OV-netwerk. Er zijn diverse treinstations en er is een uitgebreid metronetwerk, waar overigens nog wel flink aan wordt gewerkt. Er rijden veel bussen, taxi's en (auto) riksja's. Ook rijden er speciale Tourist Busses, die je van de ene naar de andere bezienswaardigheid brengen.


Bezienswaardigheden

Delhi is werkelijk volgepakt met bezienswaardigheden. Wil je ze allemaal zien, dan is zo'n Tourist Bus best handig. Beroemd is het Rode Fort (Lal Qila), dat dienst deed als Keizerlijk paleis. In het zuiden van Delhi vind je de Tombe van Humayun, die erg doet denken aan de Taj Mahal, maar dan in het rood. De Gurudwara Bangla Sahib is een Sikh-tempel met prachtige gouden koepels. Een bezoek aan één van de vele markten of bazaars is natuurlijk een must.

Tips Delhi