Bombay (Mumbai)

Stad van het Goede Leven

Bombay (tegenwoordig: Mumbai) is met bijna 14 miljoen inwoners de grootste stad van India. Het is een oude stad, die al minstens 2200 jaar bestaat. De naam van de stad zou afgeleid zijn van het Portugeze 'Boa Vida' of 'Bom Bahia', wat Goede Baai of Goed Leven betekent. Dat Goede Leven is nogal relatief: in de stad vind je de glamour van Bollywood, maar ook de grootste sloppenwijken van India.Vliegveld

Het vliegveld van Bombay, Chhatrapati Shivaji International Airport (voorheen Sahar International Airport), is de drukste luchthaven van India. Het is een moderne luchthaven met uitstekende verbindingen. Het vliegveld ligt op ongeveer 20km van downtown Bombay. Trein- en metrostation vind je op loopafstand.


Openbaar vervoer

Bombay beschikt over diverse treinstations en een modern metronetwerk. Ook rijden er bussen, al zijn die vaak niet zo comfortabel. Een taxi of auto-riksja vinden is geen probleem.


Bezienswaardigheden

In de stad vind je diverse tempels, die het bezoeken waard zijn, waaronder de Mahalkshmi-tempel, de Banganga-tempel en de Siddhivinayak. Neem een kijkje in Mumbai Film City, beter bekend als Bollywood. Het ligt ongeveer 150km ten zuiden van Bombay en is per trein bereikbaar. Aanrader is een bezoek per boot aan Elaphanta Island, waar je prachtige, in de rotsen uitgehakte boeddhatempels vindt. Misschien niet zo voor de hand liggend, maar wel zeer indrukwekkend, is een bezoek aan de sloppenwijken van de stad.

Tips Vakantie in Bombay (Mumbai)