Bangalore

Stad van Tuinen en IT

Bangalore (ook: Bengaluru) is met zo'n 5,5 miljoen inwoners de derde stad van India. De stad is beroemd om z'n prachtige tuinen en wordt dan ook wel de Garden City genoemd. Tegenwoordig heeft deze bijnaam plaatsgemaakt voor een nieuwe: de Silicon Valley van India. Bangalore is namelijk het hart van de snelgroeiende IT-industrie in India.Vliegveld

De vliegveld van Bangalore, Bengaluru International Airport, is de vierde luchthaven van India. Het is een moderne luchthaven. Bengaluru International Airport ligt ongeveer 40km van het centrum van Bangalore. Er pendelen bussen tussen de luchthaven en de stad.


Openbaar vervoer

Bangalore beschikt over een goed, modern en uitgebreid netwerk van lijnbussen. De taxi's, riksja's en autoriksja's blijven echter onverminderd populair. Momenteel wordt er in Bangalore druk gewerkt aan een metrosysteem.


Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid in Bangalore is Lal Bagh, de beroemde botanische tuinen. De tuinen herbergen de grootste collectie tropische planten van India. Een ander belangrijk park in Bangalore is Cubbon Park. In dit park vind je de opvallend rode Seshadri Iyer Memorial Hall, waarin een bibliotheek is gevestigd. Andere bezienswaardigheden zijn het Zomerpaleis van Tipu Sultan, het Bangalore Palace, en de Dodda Ganeshana Gudi, ook bekend als de Nandi- of stierentempel.

Tips Bangalore