Vakantie in Agra

Voormalige hoofdstad van het Mogolrijk

Agra (vroeger: Akbarabad) was bijna 150 jaar lang de hoofdstad van het Mogolrijk. De overblijfselen uit deze periode maken van Agra een favoriete bestemming van veel toeristen: hier vind je de wereldberoemde Taj Mahal en het prachtige donkerrode Fort van Agra en tal van andere prachtige gebouwen.Vliegveld

Het vliegveld van Agra, Agra Airport, ook wel Kheria Airport, ligt op slechts 5km van het centrum van Agra. Het is vooral een militair vliegveld, maar wordt ook gebruikt voor chartervluchten.


Openbaar vervoer

Agra ligt aan het spoor tussen Delhi en Bombay, waardoor het zeer goed bereikbaar is per trein. In de stad kun je gebruikmaken van de bus, taxi of (auto-) riksja. In de buurt van de Taj Mahal mag niet gereden worden met vervuilende voertuigen. Om er te komen, kun je gebruikmaken van een elektrische taxi of een Tanga.


Bezienswaardigheden

In Agra bezoek je vanzelfsprekend de Taj Mahal en het Rode Fort. Eveneens prachtig zijn de tombes van de keizers Itmad-Ud-Daulah en Akbar de Grote. De Ram Bagh is de oudst bewaard gebleven Mogoltuin in India. Op een kleine 40 km van Agar ligt Fatehpur Sikri, de ceremoniële hoofdstad die gebouwd werd door Akbar de Grote. In de stad staan een aantal bijzondere gebouwen, waaronder het Fatehpur Sikri -paleis, de Jama Masjid -moskee en de tombe van Sjeik Salim Chishti.

Tips Vakantie in Agra